Vähän historiatietoja!

Maaliskuun 12. pnä 1958 perustivat eläinlääkäri Mauri Olavi Pettersson, konttoripäällikkö Aarne Matias Saunamäki ja pormestari Karl Sven Harling Loviisan Ampumaseura – Lovisa Skytteförening nimisen yhdistyksen, jonka tarkoituksena oli Loviisan seudulla kehittää ampumaurheilua, metsästystä ja riistanhoitoa.


Varsinainen järjestäytymiskokous pidettiin loviisalaisessa Hotelli Skandinaviassa 10.07.1958 ja oli kokouksessa läsnä 12 asiasta kiinnostunutta loviisalaista henkilöä. 


Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin eläinlääkäri Mauri Pettersson ja hallituksen varsinaisiksi jäseniksi puheenjohtajan lisäksi kauppias Niilo Dahl, insinööri Pentti Helpiö, ylikonemestari Emil Hilden, johtaja Leo Kurkio, konttoripäällikkö Aarne Saunamäki ja insinööri Jouko Sere. Varajäseniksi valittiin metsänhoitaja Raimo-Ragnar Nordström ja varatuomari Veli Tamminen. Seuran sihteeriksi valittiin hallituksen ulkopuolelta lehtori Urmas Raila.


Suomen Ampumaurheiluliiton jäseneksi seura hyväksyttiin 14.02.1959 ja kuuluvaksi Helsingin Ampujainpiiriin. Vuoden 1964 alusta lähtien seura siirtyi SLU:n Lahden ampujainpiirin alaisuuteen ja uuden aluejaon myötä Etelä-Suomen alueen seuraksi.


Ensimmäisenä toimintavuotena seurassa oli jäseniä 30.

Loviisan kaupunki on ollut erittäin myötämielinen ampumaurheilulle ja on seuran käytettävissä ollut vuodesta 1995 lähtien 35-paikkainen pistooli-ja 25-paikkainen pienoiskiväärirata ja kahdella heittimellä varustettu haulikkorata.


Lisäksi ampumaradalla on käytettävissä kilpailujen aikana hirsimaja kahvila- ja toimistotiloina sekä seuran kokoustiloina.
Radat ja hirsimaja ovat kaikki rakennettu seuran jäsenten toimesta talkootyönä Loviisan kaupungin osoittaessa alueen sekä rahoittamalla hanketta.


Tämän lisäksi käyttössämme on nk. urheilupaviljongin tiloissa kiinteä 6-paikkainen ilma-aserata.